Statoilseniorene - Sentralorgansiasjonen

Statoilseniorene sidetoppgrafikk

Besøk på Borges kjøretøysamling - 24. sept. 2012

Denne gangen var bilen tema.

               


Visst du at den gamle Statoilstasjonen i Lars Hillesgt  har vært  MIL-, BP- og Norsk Olje stasjoner  før Statoil overtok. Stasjonen ble åpnet i 1928 og stengte pumpene i 1999. Dette og mye mer fikk vi vite av Svein Ramm og hans kollega da 28 av seniorklubben sine medlemmer møtte fram på stasjonen mandag ettermiddag.

Det er en seniorgruppe av tidligere Statoilansatte som på fritiden har gjort et kjempearbeid for  å få  stasjonen  tilbake til opprinnelig stand, godt hjulpet av tidligere riksantikvar Stephan Tschudi-Madsen.  Ikke sen spiker er slått i uten at dette er godkjent av rette myndigheter. Da vi var på stasjonen, fikk vi også besøk av Per Fiksdal som hadde kjøpt den bilen kong Olav fikk  i gave av Fana  kommune i 1970. Per Fiksdal kunne vise fram en flott, nypusset bil som vakte alles beundring. Fiksdal  kjøpte  bilen i vår og da kong Harald var i Bergen under årets Festspill, ble han invitert, sammen med bilen, opp til Gamlehaugen. Kongen ville sannsynligvis se om bilen var kommet i de rette hender.

Etter besøket  her ,  satte vi oss på bussen for å ta turen til Osterøy og Ola Borge sin fantastiske veteranbilsamling.  Vi måtte vente litt før vi fikk komme inn til bilene. Men etter å ha oppklart en misforståelse, dukket vertskapet opp. Enken etter Ola Borge, Brita ( tidligere stortingsrepresentant for Høyre) og sønnen Alvar, viste oss rundt og fortalte entusiastisk om samlingen. De er begge levende opptatt av bilene og skapte beundring og begeistring både hos veteranbilentusiaster og andre. De aller fleste kjøretøyene er registrerte og i kjørbar stand. Ofte  kan man se Alvar kjøre et brudepar i en eller annen av de flotte bilene.

             


 Også her er kongehuset representert. To av bilene har vært i kongelig eie.
 Ola Borge var bl. annet Ford-entusiast  og  visste  mer om de gamle Fordene enn det fabrikkledelsen i Amerika kunne. Av den grunn ble han flere ganger brukt som konsulent av Fordfabrikken. Få visste nok at Ola Borge også var en habil racerkjører og en anerkjent fotograf.

          
Besøket vårt på Osterøy ble avsluttet på Osterøykroa med et godt måltid mat og en god (bil) prat før sjåfør, Jon, fraktet oss trygt til byen igjen.

         

Sidebunngrafikk Statoilseniorene