Statoilseniorene - Sentralorgansiasjonen

Statoilseniorene sidetoppgrafikk

Seniorklubben på Liatårnet

Den 10. mai møttes vi på bystasjonen og gikk ombord i en minbuss som kjørte oss til krysset mellom veien til Bildevannet og den gamle sotravegen. Underveis hadde vi plukket opp tre til, og i krysset ble vi møtt av statoilseniorene Astri og Oddvar Ulveseth - våre lokale guider på turen. Dermed var vi 18 spreke seniorer som siktet mot toppen på Liatårnet

Vi hadde flaks. Dagen før hadde det striregnet. Det gjorde det også dagen etter, men akkurat denne dagen var det - om ikke strålende sol, så i allefall opphold med enkelte truende mørke skyer.

Vi la bratt i vei på asfalt opp til Bildevannet. Derfra på fin sti i kupert terreng før vi kom inn på veien til radaranlegget. De siste motbakkene - her igjen på asfalt - ble litt drøye, før vi kunne ta en velfortjent rast ved den ene radaren til Avinor.

Herfra til toppen regnet vi ca 45 minutter hver vei i ganske kupert terreng., Dermed valgte to-tre stykker å avbryte turen her. Resten la i vei i kjapt tempo og sto på toppen etter en halv time.

           

Flere bilder ser du på bildegalleriet.

Desverre var det litt disig, men vi kunne likevel nyte utsikten som Arild hadde lovet i invitasjonen.

Returen gikk kjapt, selvom det ble litt langt og bratt på asfaltveien ned til Ekerhovda. Vi lå foran tidskjemaet og bussen kom litt før avtalt tid og plukket oss opp for å returnere fornøyde deltakere til Bergen.

Takk til Astri og Oddvar for en flott tilrettelagt tur i kjempefint terreng.

 

 

Sidebunngrafikk Statoilseniorene