Statoilseniorene - Sentralorgansiasjonen

Statoilseniorene sidetoppgrafikk

Referat fra Donau turen 5. - 12. sept. 2011

Turen gikk fra Flesland med charter til Wien.  Vi var 19 deltagere fra Statoil seniorklubb. Etter ankomst fikk vi en rundtur i Wien før vi kom til båten og kunne starte på en flott reise nedover Donau.    Heldigvis la vi igjen regnet i Wien.

Første stopp var Budapest.  Her ble det guidet rundtur om formiddagen og ettermiddagen til egen disposisjon.  Om kvelden var vi på operette konsert – en flott opplevelse. Da vi la fra kai i Budapest tok båten en ekstra runde på elven slik at vi kunne nyte synet av de flotte broene som var fullt opplyst.Neste dag dro vi på den ungarske pustaen og fikk en flott hesteoppvisning og smaksprøver av både sterkt og søtt. Vi fikk også med oss en orgelkonsert før vi kom om bord til lunsj. Resten av dagen var vi ombord. Det var grensepasseringer som skulle forseres noe som tok sin tid.

I Beograd var det også sightseeing om formiddag og ettermiddag til egen disposisjon. Etter Beograd var det jernporten som vi skulle forseres og vi tilbrakte hele dagen om bord, men det var utrolig mye å se bl.a måtte vi gjennom en stor sluse.  Lørdag kom vi til Bulgaria destinasjonen som var Rousse, men siden det var ekstremt lite vann i denne delen av Donau måtte vi stoppe i Nikopol og ta buss til Rousse en to timers busstur på ekstremt dårlige veier i et svært fattigslig distrikt. Siden vi ikke kunne seile lenger forflyttet båten seg sidelangs til andre siden av elven og da var vi i Romania.  Nå fikk vi også en busstur på ca 2 timer inn til Bucuresti, men her var veiene i bedre stand og det virket som om det var mer optimisme på denne siden. 

Det var veldig god mat ombord og jeg er sikker på at vi alle kom hjem med litt flere kilo enn vi hadde da vi startet.   Avreisedagen måtte vi også inn til Bucuresti og nå fikk vi også en omvisning i palasset til Ceucescu. I Bucuresti var det 36 grader.

Her finner du bilder fra turen.

Sidebunngrafikk Statoilseniorene