Statoilseniorene - Sentralorgansiasjonen

Statoilseniorene sidetoppgrafikk

Seniorklubben til fjells

Klokken 0715 møttes 11 medlemmer på bystasjonen for å ta bussen til Lussand, og klokken 1000 begynte vi på den laaange oppoverbakken fra Lussand i Granvin kommune. Vi skulle følge den gamle saltvegen som vossingene brukte før det ble mulig å ta seg fram gjennom Skjervet i i 1830-åra.

Første matpause ble midt i oppstigningen før vi tok en litt lengre rast på Fossdalstølene. En liten navigeringsglipp ga oss en liten omvei før vi passerte høyeste punktet på ca 750 moh.

Litt før begynte det å regne litt, men på tross av noen tåkedotter hadde vi flott utsikt over en mektig natur og vi fikk også se hvor den planlagte kraftlinjen kommer.

Ved Brennevinsteine var det tid for en rast og selvfølgelig en liten knert før det bar nedover til Almenningene. Her møtte Odd Moldestad og Håkon Grtønstøl oss med biler og kjørte oss de fem kilometerene ned til Rongastovo. Da hadde vi brukt nesten 6 timer, det var veldig godt å slippe å gå den grusveien.

Innkvartering på Rongastovo gikk greitt og etter litt avslapning var det deilig middag med hjortegryte og multekrem. Ågot Himle fortalte om Bordalen og stedet og det ble en koselig kveld.

Etter en rolig frokost var det tid for luftetur i nærområdet før vi spiste matpakkene og satte kursen mot Voss jernbanestasjon. På veien stoppet vi hos Kjell Himle og så de fenomenalt flotte husene han har bygd. Det imponerte alle sammen. Du finner bilder fra hele turen her.

 

 

 

Sidebunngrafikk Statoilseniorene