Statoilseniorene - Sentralorgansiasjonen

Statoilseniorene sidetoppgrafikk

Kalvåg

 

Utflukt med Statoilseniorene 21. og 22. juni 2010

Statoil Seniorklubb inviterte sine medlemmer til en to-dagers utflukt til nordafylket, Sogn og Fjordane, nærmere bestemt ytre deler av Sunnfjord i dagene 21. og 22. juni 2010.

Bilder fra turen finner du her.


56 av oss stilte på Strandkaiterminalen  i gryotta, for hurtigbåten la i vei kl 0800 i fint, men  noe kjølig vær. På Askvold strømmet vi i land, og så begynte det egentlige eventyret da vi embarkerte gamle veteranen M/S Atløy, som i fin stil og forbløffende god fart tok oss til første stopp, Svanøy. Der fikk vi omvisning på det gamle herregodset etter en saklig, men humørfylt historisk gjennomgang av godsets omskiftende fortid. Vi beundret gamle møbler, bilder, tapeter etc., og flere av våre damer med husmoderlig blikk ble forskrekket over at vi alle fikk gå på de gamle håndevete golvteppene, uten ”svenske vernesko”!
Neste etappe med veteranbåten tok oss til Statoils base i Florø, der vi ble møtt av forpleiningssjefen og fraktet med buss i slalåm mellom de svære rørlagrene  frem til administrasjonsbygget. Der fikk vi en grei orientering om virksomheten, men vi koste oss med frukt og annet godt.
Vel tilbake til trofaste MS Atløy kastet vi loss med kurs for Kalvåg i Bremanger. På turen dit ble vi servert en herlig og raus fiskesuppe, servert på lasteluken av to andre veteraner med  høye kokkeluer: Harald Ynnestad og Malvin Holsen. Det vanket også vin, slik at det til tider ble vanskelig å balansere alle herlighetene i fanget eller på rekka i blåsten. Men det var med til å vedlikeholde humøret!
På sen ettermiddag ankom vi Kalvåg og fikk tilvist våre rom for natten, spredt i nye eller ombygde buer rundt det meste av havneområdet. Kl 2000 samlet vi oss i restauranten Knutholmen til en treretters gourmetmiddag med sterk maritim karakter og god stemning. Vi kunne se frem til en lys midtsommernatt og forventning til neste dag.
Tirsdag 22 juni var litt mindre solfylt, men en tanke lunere. Flokken delte seg her. Omtrent halvaparten ble med på en ”buavandring”, ledet av Knutholmens entusiastiske sjef, Svein Fosse. Det ble to meget hyggelige timer med lokal historie krydret med anekdoter, omvisning i fiskemottaket og det gamle sildesalteriet for å nevne noe.  Den andre halvparten besøkte Galleri Frøya med hovedvekt på en ny kunstutstilling - nydelige bilder med landskaper/stemninger fra Kalvåg. Galleri-innehaver Karin Flatøy Svarstad er kunsthåndverker og har arbeider i ull som sitt spesialområde. Galleriet inneholdt også butikk med salg av kunsthåndverk og gardsmatprodukter. Her fant flere av damene noe å handle! Pamela Dunbars Atelier og Holmen Atelier var også verdt et besøk – med strikkeprodukter og kunsthåndverk av mange slag og fra mange land.
Utpå ettermiddagen ble kursen satt tilbake til Bergen, først med buss til Smørhamn deretter med hurtigbåt
Etter en god lunsj gikk ferden med buss frem til Smørhavn, her startet siste del av vår rundtur, ved at hurtigbåten direkte til Strandkaien med en litt forsinket ankomst kl.21. To flotte dager var til ende. Det ble ønsket god sommer og vel møtt igjen til høsten.

Sidebunngrafikk Statoilseniorene